Agenda 2018

 

Zaterdag 10 maart Rondleiding: Tuinieren in winter en voorjaar

Opruimen van groei en bloei van het voorbije tuinjaar en een goede start van het nieuwe staat centraal bij de eerste wandeling begin maart. Wanneer knip je welke planten af, organische resten weghalen of juist laten liggen, wanneer snoeien en bemesten, allemaal tuinvragen die actueel zijn in het begin van maart.

Zaterdag 21 april Nationale bijenteldag – Nederland Zoemt

Ben je ook begaan met het lot van de bijen? En wil je ook je steentje bijdragen? Kom ook bijen tellen in de bloementuin. . Er zijn hele mooie formulieren, met afbeeldingen van alle mogelijke bijen. Doe ook mee met de Landelijke bijenteldagen.

Zaterdag 12 mei Rondleiding: Tuinieren in de Lente

Begin mei staat de wandeling in het teken van vormgeving van de beplanting. Hoe houd ik te enthousiaste planten in toom en hoe help ik de achterblijvertjes, hoe steun ik omvallers op een mooie manier, wanneer wel en wanneer niet watergeven, planten verplanten en vermenigvuldigen, onkruid groeit even hard als de tuinplanten, kortom topdrukte in de tuin.

Zaterdag 2 juni Tot ziens in de tuin

Kom je Zaterdag 2 juni ook de Bloementuin bewonderen?  Rendez-vous aux jardins / Tot ziens in de tuin.
Als een van de twee tuinen in Amsterdam doen wij mee met dit Franse initiatief voor het behoud van het (groene) Cultureel Erfgoed

Zondag 24 juni Feestelijke Open dag van de Bloementuin

Vanaf 12 uur is men welkom. Er zijn een drankje en een hapje. Er staat een ruime partytent.  Die dag is er een bloemenpuzzeltocht. Er zijn diverse rondleidingen door de tuin en door de wijk Jeruzalem er vlak naast.  Laat u inspireren om tuinvrijwilliger te worden.

Zaterdag 7 juli Rondleiding: Tuinieren in de Zomer

Bloemen in overvloed in juli, vraag is hoe genieten we daar zo lang mogelijke van? Afknippen van uitgebloeide bloemen, snoeien na de bloei, gaten in de border vullen, aangetastte planten laten staan of weghalen, structuur voor herfst en winter behouden. En niet onbelangrijk, nadenken over volgend jaar. Allemaal zomer onderwerpen in de tuin.

Zat. 4 augustus Nationale vlinderteldag – Vlindermee

Ben je ook begaan met het lot van de vlinders? En wil je ook je steentje bijdragen? Kom ook vlinders tellen in de bloementuin. . Er zijn hele mooie formulieren, met afbeeldingen van alle mogelijke vlinders. Doe ook mee met de Landelijke vlinderteldagen. Van 12:00 tot 14:00

Zat. 1 september Rondleiding: Tuinieren in de Herfst

En dan is het herfst, tijd van uitgebloeide bloeiwijzen en zaaddozen, grassen, herfstbloeiers en bladkleuren. Voorbereiding op de winter, welke planten bedekking geven, welke nieuwe planten voor de winter planten en welke na de winter, wanner en hoe bollen planten? We gaan het er allemaal over hebben!

Zo. 9 september Boekettendag

De bloemen in de bloementuin zijn er om van te genieten en naar te kijken, niet om te plukken. Maar op een dag maken we hierop een uitzondering: Boekettendag!
Wie wil er nu niet een mooi gemengd boeket? Zelf plukken en samenstellen. Dit houdt in, dat iedereen zelf bloemen mag komen plukken, om daarmee een mooi gemengd boeket samen te stellen.

Zaterdag
6 & 20 oktober
Bollenplantdag

Gezamenlijk met zo veel mogelijk vrijwilligers gaan we eenmalig voorjaars bloeiende bollen planten in de tuin, zodat er ook in het voorjaar genoten kan worden van kleurrijke bloemen.