10 maart: Lente in de Bloementuin

Schrijf het op in je Agenda: 10 maart wordt er een feestelijke aftrap gegeven van het nieuwe tuinseizoen 2018:
– We beginnen deze zaterdag ochtend met een rondleiding in de bloementuin: “Tuinieren in winter en voorjaar”
– En ‘smiddags zal een grote groep vrijwilligers, oa via NL-Doet, de landelijke vrijwilligers klussendag zich op de tuin storten, om deze helemaal Lente-klaar te gaan maken.¬† Alle hulp is welkom.

Rondleiding: tuinieren in winter en voorjaar

Altijd al meer willen weten over de ins en outs van de Bloementuin van Darwin? Welke planten, bomen en bloemen groeien er? Jaan in jaar uit laten meer dan 200 verschillende bloeiende vastenplanten hun hele levenscyclus zien. In de winter niet voor ons oog zichtbaar, maar in de lente komen de eerste kopjes al weer boven de grond.
Ons Tuincoördinator Maartje kan hier alles over vertellen en zal je de bijzonderheden van de meest opmerkelijke planten uit de doeken doen.

Deze rondleiding is voor iedereen toegankelijk en het is de beste manier om achter de geheimen van de Bloementuin van Darwin te komen.
Je hoeft je niet van te voren aan te melden.
Gewoon op tijd aanwezig zijn bij de ingang van de Bloementuin aan het Darwinplantsoen.
zaterdag 10 maart
van 11:00 – 12:00
toegang: gratis

NL-Doet klussendag: lente-klaar maken

Buitenmensen gezocht die een middag willen aanpakken om de Bloementuin klaar te maken voor de lente. De paden zijn hard aan een schoonmaakbeurt toe, dat betekent bladeren vegen en de composthoop daarmee vullen. Met hulp van de hogedrukreiniger gaan we gladde paden schoonspuiten. Zodat we alle bezoekers, ook die minder goed ter been zijn, netjes en veilig kunnen ontvangen als de tuin op 1 april weer opengaat.

Timmerlieden met liefde voor de natuur gezocht, voor het ophangen van nestkastjes en plaatsen van insectenhotels. Er komen al veel vogels en insecten in de tuin maar er zijn nog geen speciale nestgelegenheden, die gaan we ze nu bieden. Zo kunnen bezoekers genieten van alles wat leeft in de Bloementuin en geven we de natuur in de stad extra kansen.

Aanmelden via Nl-Doet