Boekettendag

zondag 9 september

Er is maar één dag in het jaar – aan het eind van de zomer – dat bezoekers van de Bloementuin van Darwin zelf een bos bloemen mogen plukken: de Boekettendag. We hadden de Boekettendag van te voren wijd en zijd bekend gemaakt en zo werd het een zoete inval op die mooie zondagmiddag 9 september.In totaal zijn er ongeveer 200 mensen op de tuin geweest en zijn er zo’n 125 boeketten geplukt. Eerst werd men geïnstrueerd door één van de tuincoördinatoren, dan kreeg men een mesje of schaar mee en kon men naar eigen smaak een boeket samenstellen. Er werden hele grote boeketten geplukt, maar ook hele kleine – en allemaal even mooi.

Onder de plukkers waren veel van onze leden, maar het bijzondere was dat ruim 70% van de bezoekers van buiten kwam, aangetrokken door onze intensieve publiciteitscampagne. Opvallend was het grote aantal jongeren en jonge gezinnen, de facebook-generatie, zeg maar. Veel nieuwe bezoekers hebben zich direct als lid van de vereniging aangemeld. Het gaat goed met de Vereniging Vrienden van Park Darwin!

Het was na afloop natuurlijk wel te zien dat er een horde enthousiaste plukkers in de tuin was geweest, maar de schade viel eigenlijk nogal mee. De volgende dag heeft een groep vrijwilligers de tuin weer opgelapt en was het nauwelijks meer zichtbaar dat er zoveel was weggeplukt. De tuin maakt zich op voor de herfst en ligt er weer prachtig bij!