Kennismaking met Maartje der Kinderen, een van de tuincoordinatoren

Coordinator Maartje der KinderenBegin mei 2017 starten we als Vereniging met het onderhoud van de vaste plantentuin. Het wordt dus tijd dat ik mij als tuincoördinator aan u voorstel. Wat doet een tuincoördinator en waarom ga ik die rol vervullen?  Voor de hand liggende vragen, die ik kort zal beantwoorden.

Samen met Lynn Shore, mijn collega tuincoördinator, gaan we het werk van de vrijwilligers in de tuin begeleiden, plannen maken voor allerlei activiteiten in de tuin en deze organiseren. Dat betekent bijvoorbeeld een werkplanning maken, instructie geven bij werkzaamheden en workshops voor vrijwilligers en belangstellenden verzorgen. Sinds augustus vorig jaar werk ik samen met het bestuur aan de ontwikkeling van onze vereniging en aan initiatieven voor het in stand houden van de tuin, zoals het ontwerpen van een aansprekende tuinenroute in de Watergraafsmeer. Tot Jan Steenmeijer eind april met pensioen gaat, werken wij eens in de week samen, zodat ik van hem de fijne kneepjes van het onderhoud van deze tuin kan leren. U zult mij vanaf mei in ieder geval steeds op donderdagochtend in de tuin vinden; dat wordt een van de vaste werkochtenden met vrijwilligers. Vanaf nu ben ik aanspreekpersoon voor de vrijwilligers over alle zaken die met de tuin Park Darwin te maken hebben. Wat mij betreft zijn alle jullie ideeën, vragen en opmerkingen welkom. Dus aarzel niet contact met mij op te nemen.

Nog iets over mijn achtergrond als tuinvrouw. Mijn oorspronkelijke opleiding was van het ‘groene’ soort. Eerst Aanleg en onderhoud van tuinen bij Tuinbouwschool Huis te Lande en daarna een biologiestudie. Bij de Lerarenopleiding biologie van Hogeschool Utrecht heb ik vele jaren cursussen veldwerk, plantkunde en ecologie gegeven. De afgelopen vijftien jaar ben ik vooral actief geweest als manager bedrijfsvoering. Maar tuinen en beplantingsplannen ontwerpen ben ik al die tijd wel blijven doen. Nu ben ik weer helemaal terug in het ‘groen’ en stel ik mijn kennis en ervaring graag in dienst van ons tuinjuweel in Amsterdam-Oost, Park Darwin.

Ik verheug mij enorm op de samenwerking met andere tuinliefhebbers. Tussen de bloemen en planten en met de hark in de hand. Plannen genoeg. Denk mee en doe mee! We gaan er samen iets moois van maken, daar ben ik van overtuigd!

Graag tot ziens in Park Darwin, Maartje der Kinderen.

maartje@vriendenvanparkdarwin.nl