Terugblik op de Open Dag, 24 juni 2018

Het was een drukte van jewelste. Wel 200 bezoekers uit de hele stad kwamen op onze Open Dag af. De partytent was niet opgezet, de regenkans was nihil. Licht bewolkt met af en toe een stralende zon. De voorzitter had voor heerlijke taartkoekjes gezorgd zoals alleen zij dat kan. De tuin was door de vele vrijwilligers bijna helemaal onkruidvrij gemaakt. Alles zag er schitterend uit, daar kon zelfs  Jan, de tuinman van vroeger, niet omheen.

De afdeling PR en Communicatie heeft op volle toeren gedraaid aan de vooravond van onze Open Dag 2018. Publicaties in De Brug, De Echo, de NRC, vooraankondigingen op de website, op Facebook en in de agenda van diverse andere online publicaties. Maar vooral ook de borden in de straat die mensen opmerkzaam hebben gemaakt op de Bloementuin van Darwin en de banier ‘Open Dag’. Voor de derde keer werd onze Open Dag gehouden en dit keer kwamen er veel meer mensen op af dan de voorgaande jaren. Een groot succes. Bij navraag bleek dat ook het areaal waar de mensen vandaan kwamen groot genoemd mag worden: vooral natuurlijk uit de wijk Oost maar ook uit Centrum en West waren mensen op dit evenement afgekomen.

En het moet gezegd: de tuin ligt er prachtig bij. Dankzij Maartje, Lynn en de geweldige inzet van vele vrijwilligers ziet de tuin er beeldschoon uit. De bloemenpracht is ongekend. Onze tuinman Jan en zijn vrouw kwamen ook een kijkje nemen en waren diep onder de indruk dat ‘hun ‘ tuin zo goed onderhouden werd en ook nog allerlei verbeteringen had gekregen. Veel mensen waren ook geïnteresseerd in de rondleidingen die ze zeer waardeerden. Voor geïnteresseerden was er zelfs nog een cultuurhistorische rondleiding door Tuindorp Frankendael, oftewel Jeruzalem. Op de plek van onze tuin, stond ooit buitenhuis Vrijheit Blijheit. Wat wil je nog meer!  De hapjes en drankjes gingen erin als koek en veel kinderen gingen enthousiast op bloemenpuzzeltocht. De prijsjes vonden ook gretige aftrek.  Net als de vorige versie was het de mooist denkbare dag voor de tuin. We mogen best trots zijn.

Aansluitend op de Open Dag was er voor het eerst een buurtborrel. Leuk dat vooral veel nieuwe bewoners hierbij present waren, die het een mooie manier vonden om eens kennis te maken. De harde kern van de buurtbewoners, allen voorzien van hun eigen glas maakte het geheel tot een mooie afsluiting. We kijken met veel trots terug op deze dag die 12 nieuwe leden en 3 nieuwe vrijwilligers heeft opgeleverd naast de dank die velen hebben uitgesproken voor het behouden en beheren van deze schitterende tuin. Volgend jaar staat er een tuinhuis en hopen we iedereen nog beter te ontvangen. Grote dank aan iedereen die geheel belangeloos aan het succes van deze dag heeft meegewerkt.

Een filmimpressie van de open dag.

Sonja Vetter & Jan Dijk

ps. Vergeet de mini tuincursus van as zaterdag 7 juli niet en natuurlijk ook de Boekettendag op zondag 9 september!