Vlindermee op zaterdag 4 aug.

Een oranjetipje, een dagpauwoog, of het klein koolwitje: je kunt ze zomaar tegenkomen in de bloementuin van Darwin. Maar het gaat niet goed met de Nederlandse dagvlinders. Zelfs algemene soorten gaan achteruit. Daarom organiseert De Vlinderstichting ieder jaar een tuinvlindertelling. Dankzij deze jaarlijkse telling ontstaat een goed beeld van de toestand van de natuur in stad en dorp. Die informatie is belangrijk, want dagvlinders reageren snel op het milieu en op klimaatverandering. De Vlinderstichting verzamelt al jarenlang gegevens over vlinders, zodat ze nog beter beschermd kunnen worden.

De vereniging van vrienden van Park Darwin geeft graag gehoor aan de oproep van de Vlinderstichting om mee te doen met de telling, maar daarvoor hebben we wel vlindertellers nodig. We hopen dat er ondanks de vakantieperiode toch genoeg mensen zijn om een uurtje te komen tellen!

Je kunt meedoen op 4 augustus in de Bloementuin van Darwin. Het kost maar een uurtje van je tijd, en onder tussen kun je genieten van alles wat groeit en bloeit, vliegt en fladdert.

We beginnen om 12:00, kom je ook?
Graag van te voren je aanmelden bij: Anna Tomson